lördag 24 mars 2012

Den stora skojakten går vidare

Gomorron. Idag är det dimmigt, precis som igår. Tyvärr verkar vädret inte bli lika strålande som igår, vilket är synd. Men det struntar jag i, altanmöblerna skall fram i alla fall. Nu är det vår! Jag tog fram dynorna till hammocken igår, och Cornelia la beslag på dem med en gång. Hon flyttade sig inte på hela kvällen och det var knappt hon kom när vi skulle gå och lägga oss. Hon älskar verkligen att ligga i hammocken, men bara dynorna verkar funka de med :)


Jag har senarelagt min simning på Valhalla idag, sticker hemifrån vid 8-tiden eller så. Jag skall nämligen passa på att moppa vidare över till Hisingen och Backaplan, behöver gå på Intersport och Stadium, i den stora skojakten. Igår på lunchen var jag inne på Stadium i Sisjön, för de hade stor annons om deras 25-års jubileum. En sak de sålde var ett par svarta Reebok Easy Tones (med en lila rand på sulan) som såg ut att vara precis i samma material som mina vita, som jag älskar. De hade inte 38, så det fick bli 38,5. Provgick dem inne på jobbet (vilket jag hade frågat tjejen i kassan om jag fick) och märkte efter en liten stund att den vänstra skon liksom vek sig inåt. Jag blev alltså kobent på ena benet... Kollegorna fick också prova och de fick samma känsla. Jag åkte tillbaka med dem efter jobbet och de var först skitsura för att jag hade gått med dem inne, men till slut gav de med sig och jag fick pengarna tillbaka.

Jag var också inom Intersport med de jag köpte häromdagen, de som var för smala. Jag trodde jag skulle få pengarna tillbaka, men jag fick ett tillgodo-kvitto. Det funkar ju det med, det gäller i 2 år. Så idag vill jag till Stadium för att se om de har den svarta skon i 38 kvar och till Intersport för att se vad de har i sina reahögar. Jag var på Intersport på Frölunda Torg efter jobbet, och där hade de helt andra reaskor än hemma på 421, så det är olika från butik till butik. Den stora skojakten fortsätter alltså idag.

Igår fick jag Dukan-boken och jag satt hela kvällen och läste. Jag har också hittat ett forum där man kan läsa och skriva frågor. Där kan jag nog få fram nyttig information. Jag är supertaggad för att börja i morgon. Idag skall jag grilla kycklingfilé utan någon annan krydda än citron, soya och rosmarin. Hm. Jag som alltid brukar marinera. Marinaden innehåller visserligen ingen olja (som är absolut förbjudet, allt fett är förbjudet), men dock socker, så den funkar inte.

Frukosten kommer troligen att bestå av en havreklipannkaka, de kan man göra flera åt gången och ha i kylen. Det stod i boken att när man inte tål ägg, så är det ofta äggulan man inte tål. Jag skall prova att göra havreklipannkaka på äggvita (receptet säger antingen äggvita eller hela ägget), för proteinet i äggvita är verkligen bra. Hoppas jag inte blir illamående av det! Mellanmålen är lite mer knepiga, men jag ser i boken att jag kommer att kunna äta ett mellanmål jag ätit förut: kvarg, crabsticks och sambal oelek. Eller kvarg och fun light. Sen kan man äta några skivor kalkon också. Jag hoppas jag kommer på fler saker för annars kommer jag att tröttna...

Så dagens planer ser alltså ut så här: sticka och simma, sedan direkt över till "andra sidan" och kolla i affärerna, moppa den långa vägen hem igen. Sen skall jag läsa lite mer i boken innan jag sticker och handlar så att jag har kvarg och allt annat jag behöver tills jag börjar i morgon. Å vad jag är taggad! Någon mer som skall prova på? Vore kul om vi körde samtidigt... Jag har inte bestämt mig än för hur länge jag skall köra attackfasen, men i boken rekommenderas 5-10 dagar. Mer ju mer vikt man har att gå ner. Studerar nu almanackan. Kör jag 10 dagar och sen 5 dagar med protein och grönsaker, så kommer påskafton och påskdagen (när jag är med familjen på Ellös) att vara de sista 2 dagarna i protein+grönsaksfasen. Kör jag mindre än 10 dagar kommer jag under påskhelgen att vara i den rena proteinfasen, inte lika kul när man skall umgås. Så det verkar alltså som att det blir 10 dagar...

Man kan också, efter attackfasen, köra 1+1, d.v.s varannan dag rena proteiner och varannan dag proteiner+grönsaker (cruisefasen), men det tycker jag verkar förvirrande. Sen blir det knepigt med färska grönsaker då ingen annan äter upp dem för mig de dagar jag inte äter grönsaker. Jag har redan nu problem med att hinna äta upp grönsaker innan de blir dåliga, äter jag då bara grönsaker varannan dag blir det ju värre...

Nu skall jag inte tjata om detta mer... Dags att äta lite frukost (sista portionen Great gröt) och sticka iväg och simma. Ha en bra lördag!!

6 kommentarer:

  1. Låter spännande m DUKAN-kosten! Har läst lite om den o skulle nog kunna tänka mej testa.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Hejjar som tusan på dig, du kommer fixa 10 dagar finfint! Det är jobbigt mellan varven, men håller man sig bara sysselsatt går det värsta suget över.
    Vi får sporra varandra. KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir mycket korsord :) Har handlat idag så jag är beredd för i morgon! Kram

      Radera
  3. Det ska bli spännande att följa det här. Det kommer gå finfint! Du verkar heltaggad. Stor lyckatill-kram/katarina

    SvaraRadera