måndag 5 mars 2012

Hur man pajar en söndagseftermiddag...

Gomorron. Känns som jag inte sovit på en vecka, sviter kvar från igår (se nedan). Jag gick och la mig 21.30 igår, och somnade väl en halvtimme senare, så sovit har jag gjort. 7 h.

Dagen började bra igår. Satt och slösurfade lite, spelade lite spel och läste bloggar. Klockan 9.30 bestämde jag mig för att jag skulle åka till gymmet när de öppnade kl 10. Nu blev det lite försenat, för jag kom på att jag behövde ladda min vattentäta mp3-spelare. Att åka till badhuset en söndag utan något att stoppa i öronen var inte aktuellt. Jag var påklädd, färdigpackad och färdigladdad vid 11.30 och stack då iväg.

Gymmet var mer eller mindre tomt, ungefär som i fredags kväll. Jag började som vanligt med sittcykeln, då kan man kolla på TV samtidigt. Inget ljud, för det är jättehög musik i högtalarna, men man kan ju läsa texten. Strax efter jag satte mig så började ett program på 7-TNT som hette Urban Legends. Intressant. Så istället för att cykla 5-15 minuter som jag brukar så höll jag ut i 25 minuter. Programmet var inte klart då, men mina fötter var helt bortdomnade. Fortsatte med 2 maskiner till där man fortfarande kan se TV:n och fick således se klart programmet. Allt som allt så tränade jag i 70 minuter.

Sen in i simhallen och där var det INTE lugnt. 20 minuter stod jag ut/orkade innan det var dags att gå upp. När jag kom upp kände jag att ett blodsockerfall var på väg, men givetvis hade jag ingen bar i väskan... Duschade och gjorde mig i ordning och gick ut i kassan och köpte en bar av ett märke jag aldrig provat tidigare. BIG MISTAKE.

Moppade hem och hade tänkt mig en lugn och skön eftermiddag med massa korsord, jag har 2 tidningar jag måste skicka in idag om jag vill tävla, och det vill jag. Ca en kvart efter jag kom hem så drabbades jag av en akut trötthet. Jag trodde det var kloret, jag tål inte klor så bra och blir alltid väldigt trött i ögonen när jag simmar. Så där att de inte vill vara öppna. Går ju bra när jag simmar på kvällarna, mindre bra när jag simmar på dagtid. Jag kände i alla fall att jag var absolut tvungen att lägga mig ner. La mig på soffan och störtsomnade i en timme. Ingenting i världen hade kunnat få mig att vara vaken. Vaknade och var otroligt groggy. Kände att jag inte alls var utsövd och då slog det mig: Sockerkoma! En vanlig (för mig) form av dumpning. Den där baren jag åt måste han innehållit ett sötningsmedel som inte funkar för mig.

Det är konstigt det där med sockerkoma. En sak jag har provat en dag utan problem kan ge värsta koman en annan dag. Det är verkligen koma det handlar om. Så TRÖTT! Jobbigast var en dag när jag provade en ny yoghurtsort på jobbet och dumpade där. Jäklar vad svårt det var att hålla ögonen öppna! Nu gick hela eftermiddagen åt i soffan, kom inte ur den förrän det var dags att gå och lägga sig. Inte blev jag piggare heller...

Jag skall i alla fall hålla mig till Swebar och Power Meal, som jag vet funkar. Måste alltid se till att ha en av rätt sort i väskan! Man lär sig av sina misstag, och jag är i alla fall väldigt tacksam för att jag inte hade något viktigt att göra i går eftermiddag, för det hade inte funkat!

I eftermiddag blir det gymmet och poolen igen, försöker hålla måndag, onsdag, fredag och en av helgdagarna samt simning på lördagar. Får se hur det blir nästa vecka när nya gymmet öppnar, då kanske jag börjar med ett annat schema. Stormtrivs jag där så får jag dela på simning och gym, och börja morronsimma igen.

Ha en bra dag, och håll tummarna för mig idag. Jag skall ringa till sjukförsäkringsbolaget och säga som det är: att jag vill ha en "second opinion" på min höft och be dem skicka mig till en annan ortoped. Pratade med pappa igår, och frågade ifall han kunde skriva en remiss åt mig, men vi kom fram till att jag skulle börja så här. När jag berättade för honom hur ont jag har/har haft, och att jag under dessa snart 3 år har kört åtminstone 5 fulla Diclofenac-kurer (maxdos) för axeln, som inte hjälpt höften, så höll han med om att det nog inte är en inflammation. Så håll tummarna för att de ger mig en annan läkare att gå till!

1 kommentar:

  1. Är supernyfiken på hur det gick med din second opinion eftersom jag precis läst gårdagens inlägg. Väntar spänt på dagens uppdatering.

    kram

    SvaraRadera