lördag 17 mars 2012

Lite sovmorron

Gomorron. Igår kväll bestämde jag mig för att "ta ledigt" nu på morgonen, och inte åka till Valhalla. Nu på morgonen kändes det som ett bra beslut då det regnade ute när jag vaknade :) Cornelia väckte mig 7.30, jag hade kunnat sova mer...

Jag skrev igår att jag inte behövde övertala mig själv att åka till gymmet om jag åkte direkt från jobbet, men det var ju fel... Igår hade jag mer än gärna styrt moppen hemåt, men jag tog ett snack med mig själv och åkte till gymmet istället. Det var tydligen flera med samma åsikt för det var ovanligt mycket folk för att vara en fredag. Igår gick det mycket enklare att göra övningarna, inte segt i kroppen alls. Jag har faktiskt sänkt mina vikter på några maskiner som har med armarna/axlarna att göra, för jag har kommit fram till att det är onödigt att få ont varje gång.

En sak som jag undrar dock (när det gäller de maskinerna jag inte får ont av): vilket är bäst? Att öka vikten i en maskin eller att öka antalet reps? Jag är inte så stark, så om jag ökar vikten ett snäpp, så får jag minska antalet reps. Så säg att jag kör 12 reps med 20 kg på en maskin. Skall jag öka till 25 och minska till 10 reps, eller vara kvar på 20 och öka till 15 reps? Någon som vet vad som ger mest effekt?

Simningen efteråt var lika skön som vanligt. Det måste vara det bästa sättet att avsluta ett träningspass, tycker jag :) Vissa vill basta, jag vill simma...

Behöver jag säga att jag somnade som en stock i soffan vid 21-tiden? Vaknade en timme senare och var vaken till midnatt, därav mitt beslut att ta "sovmorgon" idag. Som jag skrev igår så behöver jag inte vara duktig hela tiden. Lustigt det där egentligen, jag är en förklädd latmask som vill vara duktig. Snacka om motsatta poler... För egentligen är jag en mycket bekväm och lat person som helst inte vill göra något alls (typ träna), men samtidigt är det skönt och får mig att må bra. Lite schizofreni kanske?

Jag har inga stora planer för helgen, lite småsaker som skall fixas. Jag skall t.ex. försöka mig på att laga ugnsrostade grönsaker med couscous, som jag fick hos svägerskan i söndags. Någon som har en aning om hur länge de skall vara i ugnen och vid vilken temperatur? Jag tänkte mig inte så stora bitar, mittemellan, typ morotsstubbar på 2 cm, halva eller kvartade champinjoner, paprikabitar, zucchini och kanske något mer. Sen skall jag till gymmet idag eller i morgon, kanske äntligen få tummen ur och lägga upp mitt andra par nya jeans... Lite småsaker helt enkelt.

Cornelia sitter just nu som en matrona på min laptop:


Jag önskar er alla en bra lördag.

10 kommentarer:

  1. När jag pratade med Dennis på gymmet sa han att det är bättre att köra få reps med högre vikter. Men det beror säkert på vad man vill få ut av träningen.. Kolla nästa gång du är där!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dennis är ju inte kvar.. :) Skall kolla dock.

      Radera
  2. För maximal tillväxt på musklerna så ska man köra 3reps med maxvikt.
    Funkar kanon.

    SvaraRadera
  3. Bara 3? Ser nu att jag varit otydlig. Menar hela tiden 3 x antalet. Ex 3 x 10 osv.

    SvaraRadera
  4. Jag tror att det är bättre att köra lättare vikter och fler ggr. Vi som har ont av olika anledningar vill ju inte bli biffiga och bygga muskler som syns så då antar tag att vi skall ha lättare vikter.
    Man skall ju ha en funktionell träning som syftar till något bra.
    Jag tänker så här att man handlar ju inte mat och fyller matkassarna mer en att man orkar bära hem.
    Men jag tycker själv det är frestande att lägga på en extra vikt. För ett par veckor sedan gjorde jag för många olika benövningar och det fick mitt knä svi för i en vecka. Inte klokt val av mig. Sedan behöver jag bli bättre på att stretcha som jag sagt tidigare.
    Kramis Mamma Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt emot det Anonym skriver nedan, och så som jag har gjort också. Skall faktiskt testa det där med att ta riktigt tungt men få ggr. Kan ju inte annat än att få ont... Kram

      Radera
  5. Jag menar att du bara gör 3st hantelpress med en vikt så att du bara orkar 3st. DÅ får man starka muskler.
    Lider själv av kronisk svår smärta och minkropp mår bättre av några få men tunga övningar. Jag får mycket ondare om jag kör lätt men många repetioner och set.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm. Har inte ens tänkt på att man "kan" göra så få... Skall testa det!

      Radera